Woningen Appartement Op De Begane Grond Te Koop Terras Uitzicht Op Zee La Manga Playa Esparto Tortuga Strand

Spanish Best Homes heeft het genoegen om dit fantastische appartement op de begane grond te koop aan te bieden met uitzicht op zee in La Manga

Appartement met 2 slaapkamers te koop in urbanisatie 2 Mares in La Manga

Prijs: € 97.500

Omschrijving:

Eigenschap Beschrijving

Appartement begane grond te koop in La Manga, Costa Calida.
Het is gelegen in een frontlinie strand urbanisatie met gemeenschappelijk zwembad, tuinen en padel tennis.
Het pand biedt uitzicht op de Middellandse Zee en Mar Menor en directe toegang tot de promenade en het zandstrand aan de Middellandse Zee.
Dit prachtige goed onderhouden appartement bestaat uit: groot terras aan de voorzijde, waar u direct toegang heeft tot de gemeenschappelijke ruimtes, het zwembad en het strand.
Vanuit de grote slaapkamer en de woonkamer heeft u toegang tot het terras.
Er is een mooie grote keuken, 2 tweepersoonsslaapkamers en een complete badkamer.
Patio aan de achterzijde en wordt geleverd met airconditioning.
Het heeft een eigen ondergrondse parkeerplaats.

Wilt u meer informatie over deze woning voor verkoop in La Manga?
Ga naar: https://www.spanishbest.com/all-properties-for-sale-in-spain/10581-Apartment-La-Manga-Murcia-2-Bedrooms-1-Bathroom-EUR97-500/

Ons interview aan de eigenaar: opmerkingen van de eigenaar

 1. Het is een appartement waarmee u comfortabel kunt genieten van bevoorrechte buitenkanten. Het uitzicht op beide zeeën vanaf het grote terras maakt het een genot om te ontbijten, een boek te lezen of een drankje te drinken met vrienden. De nabijheid van het strand, dat in een uitgestrekte baai ligt zonder drukte van zwemmers, biedt u een heerlijk bad.
  Het is een zeer comfortabel en functioneel appartement, met een aparte keuken, een ruime woonkamer en prachtig uitzicht.
 2. De 3 beste kamers zijn voor mij het terras, de woonkamer en de master bedroom. Zowel vanuit de woonkamer als de slaapkamer heeft u toegang tot het buitenterras.
 3. Deze woning is slechts in bezit geweest van één eigenaar en ik heb er zoals verwacht voor gezorgd
 4. De residentie heeft een mooi en groot zwembad, grasveld, er is ook een paddle-tennisbaan, tuinen en als geheel vormt de residentie een rustige gemeenschap, weg van de drukte, zonder aangrenzende gebouwen en met een prachtig strand . Het heeft diensten dicht bij restaurants, strandbars, supermarkten … maar ver genoeg weg om de buren niet te storen.
 5. Ik heb het huis te koop aangeboden omdat ik besloten heb om een ​​nieuw persoonlijk project te starten waar ik geen tijd voor heb om ervan te genieten.
 6. Ik zou tegen de toekomstige eigenaar zeggen dat hij zal genieten van een prachtige omgeving

La Manga del Mar Menor in Murcia

La Manga del Mar Menor 1 is een Spaanse stad gelegen   aan een  kustkoord  in het zuidoosten van het  Iberisch schiereiland , in de  regio Murcia  en, na zijn  verstedelijking  in de tweede helft van de  20e eeuw , is het een toeristisch centrum van groot belang .

Het behoort tot de gemeenten  Cartagena  in het zuidelijke deel en  San Javier  in het noordelijke deel, die een consortium hebben gevormd   om het gebied te beheren. 1 De landengte ten noorden van het Estacio-kanaal is een beschermde ruimte genaamd  Salinas y Arenales de San Pedro del Pinatar  die continuïteit geeft aan de kustlijn en deel uitmaakt van het gemeentelijk gebied van  San Pedro del Pinatar .

Invoering

Het strand van La Manga  ligt aan de Murcische kust en is een van mijn favoriete stranden, niet alleen in Murcia maar in heel Spanje. Het zuiden van het strand behoort tot Cartagena en het noorden tot San Javier, twee verschillende gemeenten in de regio Murcia.

Voor degenen die geen Murcians zijn, als je in Murcia bent, raad ik je echt aan om dit gebied te bezoeken, of je nu op je Erasmusuitwisseling bent of niet, want het is een niet te missen plek.

Geografische informatie, bevolking en een stukje geschiedenis

La Manga is een relatief dunne strook land, lang genoeg om een ​​hoofdweg te hebben en huizen aan weerszijden ervan. Vanaf het begin aan het einde van  Cabo Palos  tot het einde aan de zoutmeren van  San Pedro de Pintar , strekt La Manga zich uit over  22 kilometer  . Bij de laatste telling telde La Manga ongeveer 17.000 inwoners, hoewel de bevolking tijdens de zomermaanden tot 200.000 toeneemt. Stel je het verschil voor tussen de winter en de zomer voor de bewoners die er het hele jaar door wonen …

Tot een paar decennia geleden was La Manga een natuurgebied, met ongerepte stranden en verstoken van alle gebouwen. In de jaren zestig verwierf de familie Maestre met Tomás Maestre aan het hoofd het grootste deel van het La Manga-land en begon met de bouw. De site evolueerde van 15 gebouwen in 1970 tot meer dan 4.730 in 1981.  De verandering was enorm en vrij plotseling, en elke keer dat we onze ouders bezoeken, vertel ik me zelfs nu nog hoe ze jong waren en vroeger naar La gingen Manga, er waren helemaal geen huizen, hoe goedkoop was het om daar een nieuw huis te kopen toen de hausse begon en hoe ze spijt hebben dat ze het toen niet hebben gedaan. Tegenwoordig is La Manga volledig verstedelijkt en zijn er nog maar een paar overblijfselen van zijn vroegere uiterlijk – vooral het begin en het einde.

La Manga is het enige strand in Spanje met aan weerszijden een andere zee : aan de westkant ligt de Mar Menor en aan de oostkant de Middellandse Zee. Vele jaren geleden was de Mar Menor een baai die uitkwam op de Middellandse Zee tot de landstrook La Manga werd gevormd en veranderde de Mar Menor in een afgesloten meer. De Mar Menor en de Middellandse Zee ontmoeten elkaar bij de kanalen bij La Manga, kanalen die La Manga horizontaal doorkruisen en water uitwisselen tussen de twee zeeën. Er zijn verschillende natuurlijke kanalen en één kunstmatige.

La Manga wordt op zichzelf beschouwd als een strand, hoewel het meer dan 20 kilometer lange stuk is onderverdeeld in andere stranden, waarvan de bekendste de volgende zijn:  Playa de los Alemanes, Playa de Marchamalo, Playa de las Sirenas, Playa de Puerto Bello, Entremares Beach, Chica Beach, Pedruchillo Beach, Ciervo Beach, Galúa Beach en La Veneziola Beach.

Wat betreft de woongebieden die La Manga bestrijken, zijn de bekendste El Pedruchillo, Las Sirenas,

El Galán, Los Castillos, Veneziola, Monteblanco, Oasis, Manga Beach en Pirámedes.

De mouw

La Manga is niet alleen een strand en een woonwijk: er zijn ook verschillende eilanden en eilandjes aan beide zeeën. In de Middellandse Zee zijn de  Isla Grosa  en de  Islote del Fallarón  erg dichtbij, en een monument voor de Isla Grosa is te zien op een van de rotondes op de weg die naar Molina de Segura leidt, na het passeren van het Campus de Espinardo-gebied. La Isla de las Hormigas ligt ook vlakbij La Manga in de Middellandse Zee.

In de Mar Menor daarentegen zijn er nog meer eilanden, die het gemakkelijkst te bereiken zijn met een boottocht. De meest relevante eilanden zijn de  Perdiguera, de Isla del Barón en de Isla del Ciervo.

De mouw

De weg die over de lengte van La Manga loopt, is de ‘ Gran Vía ‘ en is een tweebaansweg met een fietspad en een voetpad. Er zijn echter enkele kilometers waar er maar één rijstrook is, en vooral in de weekenden in de zomer ontstaan ​​er files, wat betekent dat het lang duurt om La Manga binnen te komen of te verlaten. Daarom raad ik je aan om in de zomer niet in het weekend met je auto naar La Manga te gaan en dat je vermijdt om op de drukste momenten van de dag te gaan, anders duurt het net zo lang om uit La te komen Manga zoals je nodig hebt om er vanuit Murcia heen te rijden! De woonwijken op La Manga zijn ook toegankelijk vanaf de Gran Vía.

Woonwijken, winkels en bezienswaardigheden

Ik ga nu de bekendste plaatsen in La Manga voor je opsommen, inclusief de woonwijken, strandbars, commerciële ruimtes, clubs, enz. De lijst is geordend op  geografische locatie , te beginnen met plaatsen die het dichtst bij Cabo Palos liggen en verhuizen aan het einde van La Manga. Ik zal ook een korte samenvatting geven van de plaatsen die u misschien het meest interesseren.

 • Entremares.  Hotel Entremares bevindt zich hier en aan het mediterrane strand is er een vrij populaire strandbar genaamd ‘Lolitas’.
 • Woonwijk Las Sirenas.  Er zijn eigenlijk drie verschillende secties naar Las Sirenas, maar ze liggen allemaal naast elkaar, dus als je daar niet woont, kun je het verschil niet zien. Ik ben hier op vakantie geweest en kan alleen maar goede dingen zeggen over de omgeving. Ik hou van de plek, omdat de huizen laag en wit zijn, er is meestal een gemeenschappelijk zwembad in het midden van een blok en de straten zijn ook wit geverfd en voelen erg mediterraan aan. Er zijn ook verschillende winkels (snoepwinkels, snuisterijen, makelaars, supermarkten …) dus alles wat je nodig hebt is binnen handbereik, en je bent ook dicht bij de Cabo de Palos, de Plaza Bohemia en de Cavanna, die zijn op loopafstand. Ik hou ook van het strand daar.
 • Gola de Marchamalo.  In dit gebied zijn er een paar winkels, een kleine boekwinkel en een speeltuin voor de kinderen. Het enige nadeel is dat het kanaal behoorlijk stinkt.
 • Zona Cavanna.  Hier vind je veel benodigdheden, zoals het Banco Cajamurcia-filiaal, een postkantoor, een banketbakkerij genaamd ‘La Colegiala’ (die de beste chocolade ooit heeft), de La Manga-bibliotheek en een klein ziekenhuis.
 • Plaza Bohemia.  Dit plein is een van de drukste van La Manga, omdat het restaurants, pizzeria’s, ijscafés, bikini- en kledingwinkels en kraampjes met sieraden en andere items bevat. Hier worden soms ook concerten gehouden. Qua plek om te eten raad ik de Rembrandt Pizzeria aan, de beroemdste pizzeria in La Manga, en je kunt er nog een vinden in de haven van Tomás Maestre. Mortadelo is een iets goedkopere plek, een typisch lokaal restaurant waar hamburgers, sandwiches, chips en hotdogs worden geserveerd. Het is goedkoop, het eten is goed en je kunt buiten op het terras zitten.
 • Monteblanco. Dit is een woonwijk in het hoogste deel van de La Manga, op een mini-berg, en heeft de beste uitzichten in de omgeving. Een vriend van mij heeft daar een huis en het is fantastisch. Er zijn restaurants aan de kant van Mar Menor. De kleine huisjes zijn wit van kleur en het hele gebied is over het algemeen heel schattig, hoewel het een beetje vermoeiend is om de heuvel op en af ​​te gaan. Vlakbij ligt het Galúa Hotel, dat de Middellandse Zee-kant van La Manga in tweeën lijkt te snijden. Voordat je aankomt in Monteblanco, zijn er twee strandbars aan de Mar Menor-kant. Ik zou degene die ‘Dos Mares’ heet, aanraden omdat ik er meerdere keren ‘s nachts ben geweest en het is echt een heerlijke plek – er zijn verschillende tafels bij kaarslicht op het zand en een aantal stroparasols in Hawaiiaanse stijl. Ze serveren allerlei cocktails en drankjes, maar ook snacks of volledige diners. Ik raad de ‘Cocoloco’-cocktail aan.
 • El Zoco . Dit is het breedste deel van La Manga en het is een van de grootste commerciële gebieden die je hier zult vinden, hoewel ik niet wil zeggen dat ze grote ketens hebben zoals Zara. Het gebied staat bekend als El Zoco omdat het plein daar is gebouwd in Arabische stijl. Op het plein zijn restaurants, ijscafés, pubs, ijzerwarenwinkels en winkels die strandartikelen en accessoires verkopen. Er is ook een benzinestation met een Telepizza erin (een Spaanse pizzaketen van het menu waarvan ik de pizza’s ‘Barbacoa’ en ‘Spiro Dog’ aanbeveel).
 • Woonwijk Los Castillos.  Dit is een van de duurste plekken om te wonen in La Manga, maar het is ook een van de mooiste omdat de gebouwen er echt uitzien als kastelen. De keerzijde is dat het hier soms stinkt. (Los Castillos ligt ongeveer 6 of 7 kilometer langs La Manga, omwille van de locatie.)
 • Manga Beach, Esmeralda, El Galán en Pirámides woongebieden . Manga Beach is samen met Las Sirenas en Los Castillos een van mijn favoriete vakantiebestemmingen. Het woongebied Pirámides is zo genoemd omdat daar een gebouw staat met een piramideachtige vorm. De La Manga Nautical School ligt vlakbij.
 • De gebieden El Pedruchillo, El Pedrucho en Hawaii  zijn waar La Manga uitdunt, en er doorheen lopen is een spectaculaire ervaring omdat de twee zeeën dichterbij dan ooit zijn: het is mogelijk om een ​​huis te hebben van waaruit je zowel de Middellandse Zee als de Mar Menor tegelijkertijd. Als u dit gebied bij zonsopgang of zonsondergang bezoekt, herinnert u zich het uitzicht de rest van uw leven.
 • El Paquebote  ligt op de negende kilometer van La Manga en is een botenrestaurant aan de oevers van de Mar Menor. Ze serveren hier de ‘calderos’. Voor degenen die niet weten wat dit is, het is een typisch gerecht in het Mar Menor-gebied en mijn favoriete maaltijd in de hele wereld. Het belangrijkste ingrediënt is rijst, samen met een soep gemaakt van vis en kruiden. Het wordt geserveerd met knoflook en oliedressing en smaakt heerlijk. Het is vrij duur als je het bijvoorbeeld met een hamburger vergelijkt, en soms moet je van tevoren reserveren, omdat het wat tijd kost om het gerecht te bereiden, maar het is zeker de moeite waard en is een belangrijk onderdeel van de gastronomie van Murcia.
 • Tomás Maestre Port . Gelegen tussen kilometer 10 en 11 van La Manga, is dit gebied beroemd om zijn sporthaven met restaurants aan de oevers en om zijn brug die soms omhoog gaat om boten door te laten. Als u met uw auto bij de haven aankomt en de brug omhoog gaat, moet u ongeveer 20 minuten wachten totdat u kunt oversteken. In het begin zul je het bewonderen terwijl je het ziet stijgen, en later zul je het gewoon vervelend vinden. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht op de huizen aan de kanaalkust.
 • Veneziola.  Dit is het laatste belangrijke woongebied op La Manga. De flats hier zijn de nieuwste, maar het is ook een gebied waar je echt kunt ontspannen, omdat het niet vlak naast de drukte van de drukkere plaatsen van La Manga ligt. Hier vind je een van de mooiste strandbars of pubs die ik ooit heb gezien, Collados Beach, waarover ik je in een andere post zal vertellen. Om je tour langs La Manga te beëindigen, ga je naar de Puente de la Risa (Gelachsbrug in het Engels – ja, zo heet het echt, er staat een bord en zo!). Het is een kleine brug in het Veneziola-gebied, beroemd om hoe hoog het is, want als je eroverheen rijdt, krijg je vlinders in je buik als je aan de andere kant naar beneden komt. Gek, maar ik vind het leuk!
De mouw

La Manga is natuurlijk in verschillende films geweest. Geen van hen waren blockbusters, maar je hebt in ieder geval van hun protagonisten gehoord. Films die hier zijn opgenomen zijn onder meer ‘ La vida sigue igual ‘ met Julio Iglesias in de hoofdrol. en ‘ Un lugar de La Manga ‘, met Manolo Escobar en Concha Velasco.

Clubs en waar te feesten

La Manga maakt haar aanbod aan toeristen compleet met een verscheidenheid aan uitgaansgebieden. Er zijn er niet veel, maar ze zijn redelijk.

 • De Zeta. Dit is de grootste club in La Manga en ligt binnen de eerste kilometer, vrij ver van de Gran Vía, en is dus het best te bereiken met de auto. Ik vind het daar heel leuk, want het is als een gigantische strandbar die naar het zand leidt, inclusief een clubgedeelte en banken en stoelen op het strand van Mar Menor. Er heerst hier overdag en ‘s nachts een geweldige sfeer, dus je kunt hier komen cluben en ook overdag bezoeken. El Zeta wordt erg druk op zondagavond en veel mensen bestellen een watermeloen gevuld met alcohol terwijl ze op het strand zitten met vrienden. Sommige mensen komen zelfs per boot of waterscooter aan in El Zeta. Het enige dat ik niet leuk vind aan deze plek is de zee in dit gebied, omdat er vaak veel kwallen zijn, wat betekent dat je je de hele dag ongemakkelijk voelt op het strand, maar niet in staat bent om een ​​snelle duik te nemen in de zee om af te koelen. Een ander ding dat ik niet leuk vind, is het aantal posers en bodybuilders dat er alleen maar komt om te pronken. Je moet vroeg aankomen als je een bank of een stoel wilt hebben voor jou en je vrienden, maar de andere optie is gewoon om op je handdoek op het strand te zitten.Het nachtleven hier is niet slecht, maar om eerlijk te zijn ben ik gestopt hierheen gaan vanwege het soort mensen dat het aantrekt, en ik ga in plaats daarvan vaker naar Mamaluna en Bongo. Bijna elke avond is er een feest, maar afhankelijk van welke dag het is, moet u mogelijk een toegangsprijs betalen. Op de dagen dat je wel moet betalen gaat het meestal om maar om eerlijk te zijn ben ik hier niet meer naartoe gegaan vanwege het soort mensen dat het aantrekt, en in plaats daarvan ga ik vaker naar Mamaluna en Bongo. Bijna elke avond is er een feest, maar afhankelijk van welke dag het is, moet u mogelijk een toegangsprijs betalen. Op de dagen dat je wel moet betalen gaat het meestal om maar om eerlijk te zijn ben ik hier niet meer naartoe gegaan vanwege het soort mensen dat het aantrekt, en in plaats daarvan ga ik vaker naar Mamaluna en Bongo. Bijna elke avond is er een feest, maar afhankelijk van welke dag het is, moet u mogelijk een toegangsprijs betalen. Op de dagen dat je wel moet betalen gaat het meestal om 10 euro inclusief drankje.  Je kunt veel drinken in het gebied buiten de club voordat je daadwerkelijk naar binnen gaat. De feesten beginnen meestal om middernacht en eindigen rond 6 of 7 uur. El Zeta heeft een eigen parkeerplaats, hoewel je afhankelijk van de dag moet betalen om daar te parkeren . Op andere dagen is er helemaal geen parkeergelegenheid, maar er is een nabijgelegen gebied om uw auto te parkeren.
 • Bongo Bar. Deze pub bevindt zich in het Hotel Cavanna-gebied, binnen de derde kilometer van La Manga. Mijn vrienden en ik komen hier graag, tenzij het een Mamaluna-dag is. De pub heeft een clubachtige ruimte binnen en een buitenterras. Afhankelijk van de dag kun je gratis binnenkomen of tegen de minimale toegangsprijs (3 euro). De meeste mensen die daarheen gaan, zijn in de twintig, en de muziek is typische dansmuziek (ook op sommige avonden hebben ze speciale Latino-muziekavonden), en over het algemeen is er genoeg ruimte om te dansen zonder tegen andere mensen te botsen en laminaatvloeren. De Bongo Bar sluit vrij vroeg, om 3 of 4 uur ‘s nachts. Voordat je de Bongo Bar in gaat, kun je buiten drinken, hoewel ik dat niet aanraad, omdat de politie soms komt. Je kunt ook naar de bars ervoor gaan en wat foto’s maken. De bars die ik aanbeveel en die het populairst zijn, zijn ‘Jimmis ‘en’ The Baron de la Birra ‘.
 • Zona del Zoco.  Dit gebied heeft een paar kleine clubs en pubs, maar ze zijn voor minderjarigen en worden niet echt bezocht door mensen van in de twintig. Desondanks zijn ze goed voor een drankje op weekdagen.
 • Mamaluna.  Hoewel het niet echt in La Manga is, maar in Cabo Palos, is dit de meest populaire plek voor jongeren op vakantie in La Manga. Je kunt er meer informatie over vinden in mijn bericht over Cabo de Palos, of op deze website:  www.areacabopalos.com/discoteca-mamaluna.html

Ik raad je aan om de bus naar deze plaatsen te nemen (er is ook een bus naar Mamaluna), want als je gaat drinken, is het niet echt een optie om de auto te nemen, en de politie voert vaak blaastesttests uit bij chauffeurs.

Advies en toptips

Zoals ik aan het begin van dit bericht al zei, is La Manga een van mijn favoriete stranden, en ik heb veel liefde voor dit gebied en veel goede herinneringen eraan, van spelen op het strand en in de golven als kind tot avondjes uit op Zoco en avonden op het strand met vrienden als tiener, en dan eindelijk feesten bij Zeta en Mamaluna tot ik de leeftijd heb bereikt waar ik liever een lekkere maaltijd aan de kust eet, een drankje drink aan een strandbar en ga ‘s ochtends naar het strand. Het beste van La Manga is dat je hier kunt genieten van je tijd, ongeacht je leeftijd, want het biedt activiteiten en gebieden voor iedereen.

De mouw

La Manga is mijn favoriete deel van de regio Murcia, en dus toen ik twee van mijn Erasmus-vrienden naar Murcia bracht, een Japans meisje en een meisje uit Taiwan, gingen we naar La Manga, ook al was het kersttijd. Het was nog steeds absoluut de moeite waard, omdat ze het geweldig vonden, en ik ook omdat ik het strand in Straatsburg miste.

Als antwoord op de vraag naar welk strand je moet gaan in La Manga, is mijn antwoord dat  het afhangt van wat je zoekt.  De Middellandse Zee is beter om in te zwemmen dan de Mar Menor. De mediterrane stranden zijn naar mijn mening ook beter dan de Mar Menor’s, omdat niet alleen de golven beter zijn, maar ook het water meestal schoner is, de zandgebieden groter zijn en er meer jongeren zijn.

De Mar Menor heeft echter ook zijn voordelen, aangezien La Manga in de zomer vaak vol zit met toeristen en vakantiegangers, en dus soms de Mar Menor een rustig toevluchtsoord kan zijn omdat er minder mensen zijn. Ze zeggen ook dat het water van de Mar Menor beter is voor oudere mensen (ik weet niet zeker waarom, misschien voor de botten of zoiets, maar goed voor iets). De golven zijn kleiner, dat wil zeggen dat er bijna geen golven zijn, wat betekent dat het voor oudere mensen en jonge kinderen een handiger gebied is om in te zwemmen. Het water is verwarmd dan dat van de Middellandse Zee, maar in Murcia hebben we altijd Zeg dat dat komt omdat mensen plassen in de Mar Menor. Ik weet zeker dat het daar niet echt om gaat, haha!

Vanuit Murcia, Cartagena en Alicante kun je een dagtrip maken naar La Manga , of beter nog, je kunt hier een paar dagen een huis huren en de tijd nemen om van de omgeving te genieten. Het is vrij eenvoudig om daar een huis te huren, al hangt het er natuurlijk vanaf wanneer je wilt komen. Ik zou het niet aanraden om het midden augustus te doen  (als je een jonge persoon bent zoals ik en het je niet kunt veroorloven om te gaan tenzij het met je familie is), omdat het hoogseizoen is, is de huur erg hoog en zit het vol met mensen. Begin augustus is de huur van een huis met één slaapkamer voor twee weken 14.200 euro en om iets te vinden moet je voor juni boeken (de tweede helft van augustus is meestal gemakkelijker te boeken en goedkoper, te).

In juni en juli liggen de prijzen ongeveer in het midden van de schaal en is er een groter aanbod aan appartementen. Ook hoeft u niet per se uw verblijf van twee weken te boeken, maar kunt u er voor kiezen om voor slechts een week of een paar dagen te komen voor een goede prijs. In augustus weten ze dat ze het je kunnen veroorloven een fortuin in rekening te brengen.

Een andere optie voor mensen met wat meer geld is  om te verblijven in een van de vele hotels in La Manga  (bijvoorbeeld Hotel Los Delfines, Hotel Cavana, Hotel Galúa, Hotel Entremares …), maar de situatie is hetzelfde als bij de huizen in die kamers in augustus zijn erg duur en overal barst het van de barsten.

Ten slotte is de goedkoopste en meest comfortabele optie de  camping Caravaning La Manga met een tent en een bungalowgedeelte.  Het ligt op een paar kilometer afstand van de Autovía de La Manga en tegenover het Calblanque National Park, dat een aantal fantastische maagdelijke stranden heeft. U kunt vacatures, diensten en tarieven bekijken op deze website:  www.caravaning.es

Water activiteiten

Omdat de stranden hier geweldig zijn en er niet slechts één maar twee zeeën zijn, kunt u in La Manga allerlei wateractiviteiten en sporten beoefenen.

 • Het zeilen
 • Kajakken
 • Surfen
 • Kitesurfen
 • Duiken
 • Bananenboot
 • Het windsurfen

U kunt deze activiteiten uit eigen beweging doen, of u kunt zich hiervoor registreren en materiaal huren bij een van de watersportscholen in La Manga.

Toekomst van La Manga

In termen van de toekomst van La Manga ben ik geen waarzegger, maar er zijn twee belangrijke veranderingen voorspeld. Het eerste, en het minst belangrijke, is het feit dat ze al jaren bezig  zijn om La Manga met het Lo Pagán-strand over de weg te verbinden  (dus het einde van La Manga met het laatste strand van de Mar Menor). Er zijn echter verschillende negatieve aspecten, omdat het verkeer de beweging van voertuigen in het gebied volledig zou stoppen. Momenteel moet u een veerboot nemen vanuit de haven van Tomás Maestre om over te steken naar Lo Pagán.

Ten tweede zeggen wetenschappers dat La Manga binnen enkele decennia volledig zal verdwijnen als gevolg van klimaatverandering en de stijgende zeespiegel. Dit schokt de meeste Murcians, omdat we ons Murcia niet kunnen voorstellen zonder La Manga, noch alle huizen en winkels die onder de zee zijn ondergedompeld, dus we kruisen onze vingers dat deze tragedie niet gebeurt.

Hoe komt u in La Manga

Om vanuit Murcia naar La Manga te komen, heb je twee opties: met de bus of met de auto.

Als je de bus wilt nemen,  is Lycar het beste bedrijf dat een bus naar La Manga runt en die ik altijd gebruik. De dienstregeling is afhankelijk van de tijd van het jaar, met meer bussen in de zomer. Je kunt het online openen op de Lycar-website, of in het busstation in Murcia in San Andrés, of op hun website.

Als je vanuit Murcia naar La Manga wilt rijden , is dat niet moeilijk, maar het duurt 40 minuten tot een uur om er te komen, afhankelijk van hoe het verkeer die dag is. De beste manier om Murcia te bereiken is via de A-30 vanuit Ronda Norte richting Cartagena. Blijf deze weg volgen tot u de afrit 180 ziet die leidt naar de E-15 / AP-7 in de richting van de E-15 ‘La Manga’. Neem later de afslag die leidt naar MU-312 El Algar / Cabo Palos / La Manga en ga daarna verder op de Autovía de La Manga / RM-12 tot je de Gran Vía op La Manga bereikt.

Als u op zoek bent naar onroerend goed te koop in La Manga in Murcia, neem dan contact op met Spanish Best Homes Real Estate Agent in La Manga in de Mar Menor : 0034 968 80 84 25

Klik hier om al onze panden te koop in La Manga , Murcia te bezoeken

Spanish Best Homes

Contacteer Ons

GDPR Agreement *

Loading...

Translate »