Wonen in Villamartin La Plaza Center San Miguel de Salinas

Enige geschiedenis: maak kennis met Villamartin in San Miguel de Salinas

SAN MIGUEL DE SALINAS

Het dorp San Miguel de Salinas ligt op een heuvel boven de roze Laguna de Torrevieja en biedt een indrukwekkend uitzicht over het landschap naar dit werkende meer met zijn zoutpalen. Het is een schilderachtig dorp in het binnenland met een traditioneel kerkplein, stadhuis, toeristenbureau, de grotten van Las Cuevas, een hoofdstraat, muziekkiosk, een gemeentelijk openluchtzwembad voor gebruik in de zomer en een drukke straatmarkt elke woensdag ochtend.

Inbegrepen binnen de grenzen van San Miguel de Salinas is het verstedelijkingsgebied Entre Naranjos, in de buurt van de golfbaan Vistabella van Jacrilla, en het gehucht Rebate nabij het Pedrera-stuwmeer.

San Miguel de Salinas is een stad in het zuiden van de provincie Alicante; in de regio Vega Baja del Segura. San Miguel de Salinas, gelegen tussen Torrevieja en Murcia, is de hoogste stad in de regio. San Miguel staat lokaal bekend als “Het balkon van de Costa Blanca”.

De eerste bewoners van San Miguel die sporen hebben zijn de Iberiërs. De nederzetting begon in het gebied tijdens de Romeinse en Arabische tijd. In 1599 werden de eerste woningen gebouwd in wat nu de stad is. Het gebied is altijd verbonden geweest met het Orihuela-district, maar in 1836 werd het stedelijke gebied ervan gescheiden en in 1955 werd de gemeentegrens verlengd tot het land om een ​​denkbeeldige driehoek te vormen tussen het Pedrera-reservoir, de Torrevieja-lagune en  La Peña del Águila .

De kerk gewijd aan St. Michael de Aartsengel bevindt zich op Plaza de la Libertad en werd gebouwd in 1722. Het is de enige kerk in het gebied die niet is ingestort tijdens de grote aardbeving van 1829. Hoewel het zijn oorspronkelijke structuur niet heeft behouden omdat het tijdens de burgeroorlog werd vernietigd.

San Miguel heeft alle voorzieningen die u in een kleine stad mag verwachten – winkels, bars, restaurants, waar u kunt zitten en de wereld aan u voorbij kunt zien gaan onder het genot van een drankje en tapas.

Een van San Miguel’s bekendste festivals wordt in september gehouden ter ere van St. Michael de Aartsengel. Een ander festival is de Maagd van de Rozenkrans, die in oktober wordt gehouden.

San Miguel heeft een mild klimaat en heeft de afgelopen jaren een enorme bevolkingsgroei gekend. Momenteel wonen er in de stad ongeveer 52 verschillende nationaliteiten, waarbij de Britse en de Duitse de meest weelderige zijn. San Miguel is 40 van de luchthaven van Alicante en 30 minuten van de luchthaven van Murcia Corvera.

Als u op zoek bent naar panden te koop in en rond Villamartin , neem dan een kijkje in onze uitgebreide portoflio:

Spanish Best Homes uw makelaar in Villamartin San Miguel de Salinas

Klik om al onze panden te koop in VIllamartin te bezoeken

San Miguel de Salinas Costa Blanca
San Miguel de Salinas ligt in het zuiden van de Costa Blanca.
De stad ligt in de regio Alicante.
De nabijgelegen dorpen zijn het populaire Torrevieja en Orihuela.

San Miguel de Salinas
San Miguel de Salinas
San Miguel de Salinas: klimaat
In feite is het weer uitstekend. Het is zeker een mediterraan klimaat, wat meer betekent dan 320 dagen zon per jaar. Kortom, de zomers zijn warm, de winters zijn mooi.
Ten slotte zijn er veel buitenlandse inwoners uit West-Europa, die al genieten van de voordelen van dit klimaat.
Het weer is inderdaad overwegend zonnig met een blauwe heldere lucht.

Toegang.
Allereerst is er een zeer goede verbinding. Vanuit San Miguel de Salinas is er een gemakkelijke toegang tot de snelweg van de AP7. Deze snelweg verbindt Alicante – Murcia.
Vanaf San Miguel de Salinas is het een half uur rijden naar de luchthaven van Murcia- Corvera of naar de luchthaven van Alicante- El Altet.

San Miguel de Salinas: dorp.
San Miguel de Salinas ligt op een heuvel 75 meter boven zeeniveau, met een prachtig panorama op de zoutmeren Torrevieja en La Mata.
San Miguel de Salinas is zoals veel plaatsen aan de Costa Blanca erg populair bij West- en Noord-Europeanen.
Zo beslaat het kleine stadje een oppervlakte van 54 km 2 en is de bevolking de afgelopen 20 jaar verdrievoudigd.
In het stadhuis bevindt zich ook het VVV-kantoor.

Aan de ene kant heeft San Miguel de Salinas zelf geen stranden, omdat het midden op het platteland ligt. Maar aan de andere kant is de populaire Orihuela Costa slechts 10 minuten rijden. De Orihuela Costa met zijn prachtige stranden en zijn levendige jachthavens,
in feite is het platteland erg aantrekkelijk in San Miguel de Salinas.
Ten noorden van San Miguel de Salinas ligt het natuurpark Salt Lakes van Torrevieja en La Mata.
Ten zuiden van de stad staan ​​de vele citroen- en sinaasappelbomen uit de stad Orihuela. De citroen- en sinaasappelboomgaarden verspreiden een zoete, heerlijke geur. Zeker als ze in bloei staan. toch zijn we er elke keer dol op. Het is de geur van Spanje.
Aan de westkant het “La Pedrera waterreservoir”, met het blauwe heldere water, en de bergen van de Sierra Escalona en La Pena.
Bij het meer ‘La Pedrera’ ligt een multi-avonturenpark: Lo Rufete. Lees er meer over in de onderstaande paragraaf.

De stad heeft veel bars, restaurants en een kleine supermarkt. De andere winkels zijn echt Spaanse winkels.
Als je wilt winkelen tot je erbij neervalt, ga dan zeker naar het nabijgelegen winkelcentrum Habaneras of de Zenia Boulevard. Beiden liggen op 15 minuten rijden van San Miguel de Salinas.

Markt.
Elke woensdagochtend van 8.00 tot 13.00 uur in de straten van de stad.
De lokale straatmarkt is een heel kleurrijk evenement. De markt is populair bij de lokale bevolking en toeristen uit het nabijgelegen Orihuela Costa.
Op de markt zijn er de verkoop van voedsel, groenten, fruit, bloemen, kleding, schoenen …

Kerk van San Miguel.

Dateren uit het begin van de 18e eeuw. In 1829 was er een zware aardbeving in de regio Torrevieja en San Miguel de Salinas, de kerk is het enige gebouw dat overleefde.
De binnenkant is gerestaureerd, dus het is mogelijk om naar de klokkentoren te klimmen en te genieten van een fantastisch uitzicht over de roze zoutmeren, het landschap met de citrusbomen en de bergen. Tip: vergeet niet je camera mee te nemen.
De openingstijden van de kerk van San Miguel zijn van 10.00 tot 12.00 uur. Het wordt aanbevolen om de priester toestemming te vragen om de klokkentoren te bezoeken. Het gebeurde dat een toerist de deur op slot vond toen ze terugkwamen van hun klim.

Een leuk ding om te bezoeken in Salinas zijn de grotwoningen of Las Cuevas, met zelfs een restaurant in de grot.


San Miguel de Salinas-grot

Fiesta in San Miguel de Salinas.
in feite komen de lokale bevolking en de expats samen op verschillende lokale feesten.
Een daarvan is de “August Fair”, een andere is de viering van de beschermheilige van San Miguel eind september.
Kom in november naar dit leuke stadje om te genieten van het “Santa Cecila fiesta”, een muzikaal festival. Tenslotte ; de optochten in de “Heilige Week” of de “La Semana Santa” met Pasen.

“La Rufete” in San Miguel de Salinas.
Ten eerste is “La Rufete” niet alleen een landelijke “finca”, maar ook een multi-avonturenpark. Ongeveer een halve kilometer verwijderd van San Miguel de Salinas in het westen, ligt het “La Pedrera” -meer.
In het zuiden zie je de prachtige “Sierra Escalona” met zijn dennenbos.
In het noorden een prachtige bergketen.
Als er een avonturenpark in de buurt van een meer is, zijn er zelfs kajaks en gigantische springkussens. Een leuke en gezonde manier van watersporten op een zonnige dag.
Nabij het blauwe meer kunt u gebruik maken van de 2 BBQ en de picknickplaats met toiletten.

Bij “La Rufete” kun je quad huren en gebruik maken van het privé quad circuit van meer dan 10.000 m2.
Volwassenen kunnen ook excursies maken om het meer te ontdekken en te genieten van de prachtige omgeving.
Voor de paardenliefhebbers zijn er 16 schoolpaarden, vier koetsen en drie maneges

ols. Wederom is er een breed scala aan paarden voor zowel de volwassenen als de kinderen. Er zijn hacks rond het meer.

San Miguel de Salinas La Pedrera-meer
San Miguel de Salinas La Pedrera-meer
In de buurt hiervan is er een paintballveld plus alle benodigde apparatuur.
En dat is niet genoeg, er is ook een boogschietbaan voor de liefhebbers van Robin Hood met 12 doelen, bogen en natuurlijk al het andere dat nodig is.
Voor de kleintjes heeft “La Rufete” een leuke midgetgolfbaan en een springkussen.

In “La Rufete” moeten natuur en privé-eigendom worden gerespecteerd.
Het beste is dat het park het hele jaar door geopend is. In het winterseizoen van 9.00 tot 14.00 uur en van 15.30 tot 19.00 uur. In het zomerseizoen van 9.00 tot 14.00 uur en van 16.00 tot 20.00 uur.

Kortom, het park heeft veel te bieden, slechts een klein eindje rijden van Torrevieja of Orihuela Costa.

Reizen.
Tijdens uw verblijf in San Miguel de Salinas kunt u leuke dagtochten maken.
Omdat San Miguel de Salinas perfect is gelegen om de stad Orihuela, Torrevieja, de stranden van Orihuela Costa of Alicante te bezoeken. Het beste is dat deze plekken op nog geen uur rijden met de auto liggen.
Of waarom niet de regio grens oversteken en de provincie van het zuidelijk gelegen Murcia bezoeken.
Dichtbij de provinciegrens liggen plaatsen als de Mar Menor, Cartagena en Murcia.
Dit duurt inderdaad een uurtje rijden.

Zelfs als San Miguel de Salinas een heel leuk stadje is, is het de plek om een ​​heel fijne vakantie te vieren.
Zo veel andere Noord-Europese expats genieten immers van de echte Spaanse mediterrane levensstijl.

San Miguel de Salinas biedt immers een zonnig mediterraan leven op slechts 10 minuten rijden van de blauwe zee en de stranden.

Spanish Best Homes uw makelaar in Villamartin San Miguel de Salinas

Klik om al onze panden te koop in VIllamartin te bezoeken

Spanish Best Homes

Contacteer Ons

GDPR Agreement *

Loading...

Translate »