Wonen in Altos de Finestrat Font del Moli Benidorm La Cala

Wonen in Finestrat en Font del Moli

Locatie van FInestrat

Finestrat ligt op slechts 8 minuten van Benidorm en 50 kilometer van de luchthaven Alicante-Elche. Over de weg is het bereikbaar via de snelweg AP-7, via afritten 65-A.
Vanaf daar verbindt een lokale weg in goede staat met de stad in een paar minuten. Het is ook rechtstreeks toegankelijk vanaf de nationale N-332.
Hoewel de oude stad landinwaarts ligt, heeft het gemeentelijk gebied zo’n 267 meter kustlijn, van Punta del Tossal tot de monding van Barranco de la Cachola, waar de zogenaamde Cala de Finestrat ligt;
Het is een van de gemeenten in Spanje met een kleinere afzet naar de zee. Dit strand van Cala de Finestrat grenst aan de gemeenten Villajoyosa, in het zuidwesten en Benidorm, in het noordoosten.
In het gemeentelijk gebied ligt de mythische berg Puig Campana, waarvan de top 1.410 meter boven zeeniveau reikt. Ook het attractiepark Terra Mítica beslaat een deel van de 42,25 km² van de gemeente.

Finestrat en de aangrenzende plaatsen

Het beperkt zich tot de gemeentelijke voorwaarden van Benidorm, Benimantell, Orcheta, Polop de la Marina, Sella en Villajoyosa.
Geschiedenis Hoewel er een Iberische afzetting is, is deze vernietigd, waardoor de kennis van de nederzetting beperkt is.
Berberpiraten vielen de oevers van de brandende huizen aan de Middellandse Zee aan en namen hun inwoners als slaven. Dit is de oorsprong van de wachttorens die langs de kust van Alicante lopen en de reden waarom Finestrat een deel van de kustlijn heeft, bekend als La Cala, omdat ze het deze landen hebben gegeven om bij te dragen aan de verdediging van de kustlijn.
Dit historische feit, samen met de nabijheid van de indrukwekkende massieve massa van Pico Campana, geeft het rustige stadje Finestrat zijn unieke karakter. Daarom omschrijft het zichzelf als “Zee en berg”. Tegenwoordig is het een stad die landbouw combineert met diensten en toerisme.

Font del Moli

Van de vele bronnen van de term Finestrat is het Font del Molí zonder twijfel de belangrijkste. De eerste verordeningen die bekend staan ​​om de regulering van de wateren dateren uit 1851, hoewel ze tegenwoordig worden beheerst door de verordeningen die in 1926 zijn vastgesteld. De Font del Molí heeft 15 pijpen, waarvan de centrale groter is dan de rest, en zorgt voor een stroom van 20 liter per seconde, volgens het gemiddelde van de afgelopen jaren. De constructie omvat een ondergronds aquaduct dat begint vanaf de bron waar het water in zijwaartse richting naar de Barranc del Puerto of Barranquet del Molí stroomt, en een ander ondergronds aquaduct dat, beginnend vanaf hetzelfde ravijn, aan de linkerkant eindigt, waar een galerij is 300 meter onder de grond. Twee delen van het aquaduct dat de molens voedde, zijn nog steeds te zien vanuit de islamitische periode en zijn te zien in de omgeving.

Als u op zoek bent naar panden te koop in Finestrat of in de buurt van Finestrat, dan bent u hier een goede website om een ​​kijkje te nemen.

Makelaar in Spanje Costa Blanca Nord Costa Blanca Zuid en Costa Calida

Spanish Best Homes

Contacteer Ons

GDPR Agreement *

Loading...

Translate »