Wonen in Guardamar El Raso El Moncayo La Pinada Costa Blanca Zuid

Ben je van plan om in Guardamar Beach Town en omgeving te wonen?

Maak kennis met de omgeving, locatie en diensten

Guardamar del Segura is een kuststad en gemeente in de provincie Alicante, in de regio Valencia, Spanje. Gelegen aan de zuidoostkust van de provincie, maakt het deel uit van de regio Vega Baja del Segura. Het heeft 15058 inwoners (INE 2018).

Guardamar ligt aan de Costa Blanca, met de warmste wateren van de Spaanse Middellandse Zee. Zo is de gemiddelde watertemperatuur in augustus 27 ° C en daalt in de koudere maanden tot ongeveer 20 ° C. Het is niet ongebruikelijk om zwemmers in de winter te zien, vooral uit Noord-Europa.

Guardamar stranden

Het bijzondere van de stranden van Guardamar is dat het een uitgebreid kustpark is. Achter een uitgestrekt strand van 11 km – ongeveer 2 km ten noorden van de rivier de Segura en 9 km ten zuiden – ligt een duinbos van 800 hectare, waarvan de maximale breedte 1400 meter is. De vegetatie bestaat vooral uit dennen, eucalyptus en palmbomen.

Ten noorden van de Segura-rivier ligt het Els Tossals-strand, een naturistenstrand van 1661 meter, dat toegankelijk is vanaf de weg N-332 en Camping Marjal, tegenover de jachthaven.

Ten zuiden van de Segura-rivier zijn er 7 stranden van in totaal ongeveer 10 km, sommige natuurlijk en andere volledig stedelijk. Van noord naar zuid zijn dat: Els Vivers, La Babilònia, Centre, La Roqueta, El Montcaio, El Camp en Les Ortigues. De stadsstranden – bij uitstek – zijn Centre en La Roqueta , hierin is de boulevard vol leven en waar je kunt genieten van de beste gastronomie.

Naast de rechteroever van de monding van de Segura-rivier zijn de vismarkt en de jachthaven , 2 km van het stedelijke centrum van Guardamar. In dit gebied is het ook gebruikelijk om enkele soorten vogels te zien die deel uitmaken van ons paradijs.

In Guardamar kunt u genieten van stranden met een hoge ecologische waarde, met 4 blauwe vlaggen in een unieke omgeving aan de Middellandse Zee.

In zijn gemeentelijke term is de monding van de rivier de Segura; De stad staat ook bekend om zijn dennenbos , dat aan het begin van de 20e eeuw werd aangeplant om de opmars van de mobiele duinen langs de kust, die tot dan toe de omliggende akkers binnendrongen, te vertragen.

Het gemeentelijk gebied heeft een kustlijn van 11 km, van noord naar zuid:

Tossals Beach: gelegen ten zuiden van de grens met Elche en gescheiden van de rest van de term door de monding van de Segura, is het voor nudistenplezier. Het heeft een lengte van 500 m en een breedte van 50 m zand. 
Vivers Beach 
Babylon beach 
Centro Beach: Het draagt ​​sinds 1987 het embleem met de blauwe vlag. Het is 2600 m lang. 
La Roqueta-strand: Het draagt ​​sinds 1987 de blauwe vlag. Het is 1180 m lang. 
Playa del Moncayo: Het heeft de kenmerkende blauwe vlag. Het is 1460 m lang. 
Camp Beach: Het heeft een lengte van 1200m. 
Les Ortigues Beach: gaat verder naar het zuiden met de gemeente Torrevieja. 3 
Het dennenbos van Guardamar

Het dennenbos van Guardamar
Dit bosgebied is 800 hectare lang en was oorspronkelijk een verzameling mobiele zandduinen, die werden vastgezet door het planten van verschillende plantensoorten zoals agaven, dennen, palmen, cipressen of eucalyptus.

In het gebied bestond altijd al een dicht dennenbos, maar in de 18e eeuw werd het gekapt om oorlogsschepen te bouwen4 zonder ooit opnieuw te zijn bevolkt. De daaruit voortvloeiende woestijnvorming verhindert dat de sedimenten van de Segura-rivier en het zand dat uit de zee komt, vast komen te zitten, die, gedragen door de oostenwind, duinen vormen die in 1896 het noordelijke deel van de stad begonnen binnen te vallen, waardoor verschillende huizen en een deel van de boomgaard.

Op 2 december 1897 werd het Defensie- en Herbevolkingsproject van de Guardamar-duinen goedgekeurd door de Koninklijke Orde.Bosbouwkundig ingenieur Francisco Mira y Botella pakt de taak aan om de duinen te repareren met behulp van de zogenaamde Bremontier-methode. Begin met het planten van lijnen van baron en riet, bescherm de ruimte met Aleppo-dennenborstel tot palissaden van 80 cm hoog. Terwijl het zand het begraaft, wordt een nieuwe serie geplant, totdat er een 4 meter hoge contradune ontstaat. Vervolgens wordt het riet vervangen door agaves, die met de duin meegroeien, en worden de hellingen aangeplant. Hiermee is het mogelijk om het zand uit de zee tegen te houden.

Zodra dit is bereikt, moet u de duinen tussen Elche en Guardamar herbevolken. Daarbij wordt 700 hectare herbevolkt met 600.000 dennen (voornamelijk Aleppopijnboom), 40.000 palmbomen en 5.000 eucalyptus. Van de kruidachtige soorten worden bramen, spreiders en vliegenvangers geplant, de laatste geven de beste resultaten. 8 km wegen, 14 km zandduinen, 3 kwekerijen, 3 boshuizen en pakhuizen werden gebouwd. In al deze werken waren 647.000 peseta’s geïnvesteerd, een bedrag waarvan de ingenieur dacht dat het minder was dan de waarde van de gebouwen en het land dat werd bespaard.

Het proces wordt bezocht door de directeur-generaal van Landbouw, Mijnen en Bossen in 1911 en door Alfonso XIII in 1923, wat helpt het succes van de interventie bekend te maken.6 In 1929 werd het proces voltooid, waardoor de huidige geconsolideerde bosmassa ontstond door de zee. Dit dennenbos, momenteel verdeeld in twee parken genaamd Parque de Alfonso XIII en Parque Reina Sofía, strekt zich uit tussen het stadscentrum en de stranden van Babilonia en Los Viveros.

Een van de erfenissen van het proces naar de stad is het bomenfestival waarin sinds 1902 plantages worden gehouden in het dennenbos. Oorspronkelijk gereserveerd voor schoolkinderen onder toezicht van de stadsleraar, overleeft het vandaag de dag met de steun van de gemeenteraad van Guardamar. Het wordt elk jaar op 31 januari gevierd

Geschiedenis 
oorsprong

Grafsteen met de Arabische inscriptie gevonden in 1897 in de baan van het kalifaat 
In de gemeentelijke term Guardamar del Segura zijn er verschillende archeologische overblijfselen uit de prehistorie en oude geschiedenis, zoals een Fenicische site uit de s. VIII een. C. en nog een Iberiër waar de Vrouwe van Guardamar werd ontdekt.

Mogelijk was de naam Guardamar in het Arabische tijdperk Almodóvar, zijnde de Andalusiërs die de bevolking versterkten en in het jaar 944 een caliphal-gewoonte stichtten die als een van de oudste in Spanje wordt beschouwd.

Hedendaagse tijd 
Aan het begin van de 19e eeuw stapte een kleine groep liberalen onder bevel van de gebroeders Bazán van boord en bezette de stad, en kondigde de grondwet van 1812 af met de gefrustreerde hoop dat de hele Vega Baja zou opstaan ​​tegen Fernando VII.

Op de achtergrond staat de Torreta de Guardamar, het hoogste bouwwerk van Spanje. 
In 1829 veroorzaakte een zware aardbeving talloze doden, meer dan 3.000 mensen dakloos in de hele regio en vernietigde de middeleeuwse stad, waardoor de planning van een nieuw stedelijk gebied werd gedwongen: de nieuwe Guardamar werd gepland volgens de neoclassicistische stedenbouwkundige criteria (rechte en loodrechte straten) georiënteerd van noord naar zuid en drie symmetrisch gerangschikte vierkanten) en een ontwerp van huizen met een aardbevingspreventiedoel (lage huizen met grote patio’s). De oude site werd gebruikt als steengroeve voor de bouw van de nieuwe huizen.

Aan het begin van de 20e eeuw werd het Guardamar-dennenbos aangeplant om de opkomst van de duinen te vertragen en werd het geïrrigeerde gebied van het gebied opnieuw uitgebreid. De jaren vijftig begroetten het eerste kabbelend toerisme dat door de jaren heen de belangrijkste motor van stedelijke en demografische groei in Guardamar is geworden.

Toeristische website in Guardamar: http://guardamarturismo.com/

Guardamar nader bekeken De gemeente  Guardamar in  Alicante , aan de zuidkant van de  Costa Blanca , ligt op slechts 30 km van de internationale luchthaven van Alicante.

Guardamar verzamelt alles wat het Middellandse Zeegebied betoverend en speciaal maakt: de  prachtige stranden, een rijk cultureel erfgoed, adembenemende natuurlijke landschappen en landschappen  en last but not least de lokale bevolking.

In  Guardamar  zult u aangenaam verrast zijn door de aanwezigheid van  veel natuurlijke hulpbronnen  en door het leven van een moderne en kosmopolitische stad  die er door de jaren heen in is geslaagd haar traditionele cultuur te behouden en te promoten.

Onder de  natuurlijke bezienswaardigheden die u kunt zien,  moet u zeker het  dennenbos met zijn duinen ontdekken , die  vanwege hun bijzonderheid zijn uitgeroepen tot  zeer beschermde  natuurparken , de 11 km aan  stranden ,  de  Segura-riviermonding of de zoutmeren in La Mata of Torrevieja , perfecte plekken om vogels te kijken. Houd in gedachten dat dit slechts enkele van de meest bekende natuurlijke plaatsen rond Guardamar zijn … er zijn er nog veel meer!

Het hoogtepunt van Guardamar is ongetwijfeld de 11 km lange strandlijn. 8 stranden , allemaal met verschillende kenmerken en diensten, waarvan er  drie  profiteren van de bekende  blauwe vlag .

Van noord naar zuid ontdekt u Playa Dels Tossal, gelegen aan de noordkust van de Segura-rivier; de playa Dels Vivers bevinden zich aan de zuidkust. Verder weg vindt u het strand La Babilonia, het strand Del Centre, het strand La Roqueta (toegankelijk voor rolstoelen), het strand Moncayo, het strand Del Camp en het strand Les Ortigues.

Als u meer van  culturele bezoeken houdt  , zult u betoverd zijn om het rijke historische erfgoed  van Guardamar te ontdekken  . De Iberische, Fenicische, Islamitische, Romeinse culturen en de erfenis van de Middeleeuwen zijn te zien op sites zoals de Cabezo Lucero, de Rabita Califal of zelfs op de kasteelsite van Guardamar. Het Stedelijk Archeologisch Museum verzamelt alle informatie over hen.Bekijk onze geschiedenis eens van dichterbij!

Last but not least mag u de heerlijke  gastronomie  niet missen. Vertrek niet zonder te proeven van de authentieke mediterrane keuken!

Als u op zoek bent naar een woning in het Guardamar- gebied of omgeving, neem dan contact op met Spanish Best Homes, lokaal onroerend goed met een grote kennis van het gebied en een verscheidenheid aan wederverkoop en nieuwe eigendommen te koop in het Guardamar-gebied. 

Onze medewerkers nemen contact met u op en sturen u voorbeelden om aan uw wensen te voldoen: vast: +34 968 80 84 25. Whatsapp of chat Contact: +34 648 504 971.

Spanish Best Homes, “Een frisse, eerlijke benadering van onze klanten.”

Spanish Best Homes

Contacteer Ons

GDPR Agreement *

Loading...

Translate »