wonen-costa-calida-murcia-mar-menor

Wonen in Costa Calida

Kuststreek tussen Valencia en Andalusia met uitgestrekte zandstranden en prachtige baaien, zoals Mar Menor, Murcia.

Regio Costa Calida

De Costa Calida is de kuststreek ten zuiden van de stad Murcia en strekt zich uit tussen Cartagena en Aguilas. Deze ‘warme kust’ is ongeveer 250 kilometer lang en heeft enerzijds onbeschermde stranden met wilde zee en anderzijds smalle inhammen met palmbomen en rustig water. Door deze variatie is deze streek een ideale plek om een eigne vakantiewoning te kopen. 

De Costa Calida is nog niet overspoeld door toerisme, zoals de Costa Blanca. Overweeg een villa, appartement of vakantiewoning in deze streek rond Alicante, Murcia of Mar Menor.

De kustlijn van Costa Calida is op te delen in 2 delen, aan de oostzijde is er vrijwel één lang strand, aan de zuidzijde vindt men de rotsformaties met de ruige zee.

De Mar Menor is de bekendste toeristische trekpleister van de regio. De inham wordt omringd door zandstranden zonder getijden en grote golven en stromingen. Het strand loopt langzaam af waardoor de diepte van de zee laag is, ideaal voor kinderen, ouderen of minder mobiele personen. Ook is het een perfecte plaats voor verschillende watersporten.

Omdat deze regio nog niet overspoeld is door toerisme, liggen de vastgoedprijzen lager dan in de overige costa’s. Daarnaast is er een hoogbouwverbod op de hele kustregio met uitzondering van La Manga. Kortom, dit is de ideale plek als je zoekt naar rust, natuur en zon. 

Enkele woningen in Costa Calida uit ons ruim aanbod

Nieuwbouw moderne appartementen in de kleine gemeente Roldan. Het resort ligt op een boogscheut van het bekende golfterrein Terrazas de la Torre, ontworpen door Jack Nicklaus.

In het resort vind je ook restaurants, bars en een supermarkt. Alles is voorhanden zodat jij kan genieten van de Spaanse zon. 1 Badkamer   2 Slaapkamers

Voor de prijs van € 89.900
Bekijk deze woning

Mooi, typisch appartement, gelegen in één van de beste wijken van La Manga. In deze woonblok heb je zicht op zowel de Middellandse Zee als op de Mar Menor. Dit appartement ligt op de 2de verdieping, geeft een prachtig uitzicht op de zee en op het gemeenschappelijk zwembad. Het geeft je een instant vakantie-gevoel, het hele jaar door.

 1 Badkamer   2 Slaapkamers

Voor de prijs van € 120.000
Bekijk deze woning

Vrijstaande villa in La Peraleja Golf Resort, dicht bij Sucina. De woning heeft 3 slaapkamers, 2 badkamers, een mooi ingerichte keuken, grote woonkamer en privé-tuin met eigen zwembad. De tuin heeft een adembenemend uitzicht op het gebergte en golfterrein. 2 Badkamers   3 Slaapkamers

Voor de prijs van € 248.600
Bekijk deze woning

Over Spanish Best Homes

Droomt u van een tweede verblijf in Costa Blanca of Costa Calida? Samen met u zoeken we naar uw ideale vakantiewoning. Onze lokale experts en erkende makelaars wijzen u de weg doorheen de administratie, wetgeving, contracten, belastingen en betalingen. Zo hoeft u alleen maar te genieten van zorgeloze vakanties onder de Spaanse zon.

Spanish Best Homes

Information

GDPR Agreement *

Loading...

Translate »