wonen-costa-blanca-torre-horadada-higuericas

Wonen in Costa Blanca

Kuststreek in Zuid-Oost Spanje met de bekende steden Alicante, Benidorm en Torrevieja

Regio Costa Blanca

De Costa Blanca is een bekende kustlijn in het Zuid-Oosten van Spanje. Het gebied strekt zich uit van Denia in het noorden tot Murcia in het zuiden. Het ‘witte strand’ verwijst naar de amandelbloesems die in het voorjaar de regio mooi wit kleuren.

De regio is vrij uitgestrekt en wordt daarom opgedeeld in ‘Costa Blanca Noord’ en ‘Costa Blanca Zuid’. De bekende stad Alicante vormt hier de grens tussen de twee. Hoewel de afstand van het uiterste Noord naar Zuid beperkt is, hebben de 2 zones grote verschillen qua klimaat en vegetatie.


Costa Blanca Noord

Het meest noordelijke stadje is Denia. Deze havenstad is in de loop der jaren gegroeid tot een populaire badplaats. Denia heeft alles: prachtige stranden, het nationaal natuurpark Montgo, de nieuwe jachthaven en een autovrij gezellig centrum. Vanuit Denia vertrekken verschillende ferries naar Palma de Mallorca en Ibiza. Daarom is dit de ideale uitvalsbasis om vlot naar deze fantastische eilanden te reizen.
Meer naar het zuiden kom je langs mooie kuststeden zoals Javea, Moraira, Calpe, Altea en het bekende Benidorm. Over Benidorm zijn de meningen verdeeld, sommigen vinden het er te toeristisch, anderen hebben er hun hart verloren. Nochtans heeft de stad veel te bieden.

Het landschap in de noordelijke regio van Costa Blanca is heel pittoresk, met nationale natuurparken, de groene bergen en dalen en een grillige kustlijn. De regio is enorm populair en heeft een dichtere bebouwing. Daardoor liggen de prijzen van vastgoed hoger dan in het zuiden van de Costa Blanca.

Costa Blanca Zuid

Ten Zuiden van Alicante is de streek minder toeristisch. De grootste kuststeden zijn Torrevieja en Cartagena. Daarnaast liggen er typische Spaanse vissersdorpjes zoals Santa Pola, La Marina, Guardamar del Segura, Rojales… In deze dorpjes lijkt de tijd stil te staan. Je vindt er rust, het Mediterraanse levensritme, de typische Spaanse keuken en zo veel meer.

De streek investeert er in een groeiende infrastructuur en in verbetering van de levenskwaliteit met opbouw van ziekenhuizen, een goed wegennetwerk en urbanisaties. Verschillende stranden kregen er ook de Blauwe Vlag toegekend. Dit is een internationale milieuonderscheiding die aantoont dat het zwemwater van uitstekende kwaliteit is, de stranden goed onderhouden zijn en er de nodige faciliteiten zijn.

De panoramische zeezichten geven een ruimtelijk en rustig gevoel. De bebouwing is meer verspreid en minder toeristisch.

Overweegt u een woning te kopen in deze buurt? Volg dit stappenplan om niet voor verrassingen te staan.

nkele woningen in Torre de la Horadada uit ons ruim aanbod

Geniet deze zomer al van je eigen appartement in Torre de la Horadada. Dichtbij het strand, de haven en gezellige pleinen vol bars en restaurants. Supermarkt en bushalte aan de deur.
Vanaf 139.000 € voor gelijkvloers app. met terras en 143.000 € voor app. met dakterras.
Ondergrondse garage vanaf 10.800€.

Contacteer ons voor meer informatie over deze perfecte belegging en verhuur zorgeloos met Spanish Best Homes

Als u deze gloednieuwe panden te koop wilt bezoeken op onze website, klikt u op de volgende link:

https://www.spanishbest.com/all-properties-for-sale-in-spain/14254-Apartment-Torre-de-la-Horadada-Alicante-2-Bedrooms-1-Bathroom-EUR129-900/

L’Amerador in El Campello is een residentiële ontwikkeling die aan alle verwachtingen die je hebt voor een kustvilla voldoet. De villa’s hebben een praktische indeling met 3-4 slaapkamers en 2-3 badkamers, optioneel een zwembad en/of garage. De residentie ligt op wandelafstand van restaurants, winkels en het strand. 3 Badkamers      4 Slaapkamers

Voor de prijs van € 295.000
Bekijk deze woning

Deze luxe appartementen zijn gelegen in Finestrat en hebben uitzicht op de skyline van Benidorm en zicht op zee. Elk appartement heeft 2 badkamers en 2 of 3 slaapkamers. De wooneenheden zijn zeer stijlvol afgewerkt en ingericht. Maak gebruik van de garage met gemotoriseerde poort, de gemeenschappelijke terreinen met tennisbanen, fitnessruimte en zwembad.

 2 Badkamers   2 Slaapkamers

Voor de prijs van € 189.750
Bekijk deze woning

Mooi appartement in het centrum van Los Montesinos, ten westen van Torrevieja. Dit typisch Spaanse dorpje heeft een gezellig dorpsplein met alle faciliteiten en ligt in het hart van de Vega Baja. De appartementen hebben 1 badkamer en 1 of 2 slaapkamers, een mooi ingerichte keuken. In het gebouw is een lift en een gemeenschappelijk solarium. 1 Badkamer   1 Slaapkamer

Voor de prijs van € 71.200
Bekijk deze woning

Over Spanish Best Homes

Droomt u van een tweede verblijf in Costa Blanca of Costa Calida? Samen met u zoeken we naar uw ideale vakantiewoning. Onze lokale experts en erkende makelaars wijzen u de weg doorheen de administratie, wetgeving, contracten, belastingen en betalingen. Zo hoeft u alleen maar te genieten van zorgeloze vakanties onder de Spaanse zon.

Spanish Best Homes

Information

GDPR Agreement *

Loading...

Translate »