Informatie in het Nederlands

ons Belgisch telefoonnummer: +34 868 177 870

Spanish Best Homes – gespecialiseerd in de regio van de Costa Blanca Noord en Zuid en de Costa Cálida

Uw ervaren Belgisch-Spaanse-English makelaar die sinds 1998 in onroerend goed werkzaam is en die u begeleidt en adviseert bij uw zoektocht naar een nieuwe woning, een tweede onroerend goed of Spaanse investering aan de Costa Blanca, Costa Cálida en Almería
 

Stappenplan aankoop woning in Spanje:

 

  1. Uw budget bepalen

Neem hier rustig de tijd voor en hou rekening met 13/14 %  bijkomende kosten bovenop de aankoopprijs van een nieuwbouw en 10/12 % bij een bestaande woning

Heeft u een hypotheek nodig ? Er zijn diverse mogelijkheden:

Lenen in eigen land:

Lenen in Spanje: je kan tot 70 %  van de aankoopprijs ( exclusief de bijkomende kosten ) lenen bij een Spaanse Bank. Wij helpen je bij de kredietaanvraag in Spanje.

Als je nog vragen hebt over de bijkomende kosten bovenop de aankoopprijs of hypotheken in Spanje kan je ons altijd contacteren

 

  1. Uw droomhuis vinden

Via ons eerste gesprek noteren we je wensen en verwachtingen en mailen wij alle panden door die aansluiten met wat je zoekt.

Wil je de geselecteerde panden komen bezichtigen ? Dan bereiden wij je bezoek grondig voor.

We helpen je ook graag verder met advies over vluchten en accommodatie. En we beantwoorden al je vragen en adviseren je waar nodig met een degelijke kennis van zaken !

Tijdens de bezichtiging van de panden, voegen we ook regio informatie en een tour toe. De beste manier om de streek te leren kennen.

Eens we samen je droomhuis gevonden hebben, onderhandelen wij de prijs en de verkoopvoorwaarden.

 

  1. aankoopproces in Spanje

advocaat:

Een woning aankopen in Spanje doe je best onder begeleiding van een advocaat. Die tussenkomst is aangewezen omdat  de lokale notaris niet de controle doorvoert die men bij ons van een notaris verwacht. Spanish Best Homes beveelt je graag een betrouwbare advocaat aan die je eigen taal spreekt.

 

Reserveringscontract:

Door de ondertekening van het reserveringscontract wordt de woning tijdelijk van de markt gehaald, om je advocaat in staat te stellen om de nodige opzoekingen te doen.

Hiervoor wordt een reservatie vergoeding aangerekend die 3.000 tot 5.000 € bedraagt, deel uitmaakt van de totale aankoopprijs en gewoonlijk geblokkeerd wordt op de ‘derdenrekening’ van de advocaat.

 

NIE:

De NIE is een persoonlijk fiscaal identificatie nummer die noodzakelijk is als je o.a. een woning wil aankopen als niet-resident in Spanje. Je advocaat kan dit aanvragen voor je.

 

Koopcontract:

Wordt meestal binnen de maand na de ondertekening van het reserveringscontract opgemaakt. Hierin worden alle verplichtingen van beide partijen vastgelegd en gewoonlijk een volgende aanbetaling van 10 % in opgenomen.

 

Notaris:

Als alle controles uitgevoerd zijn en het resultaat positief is, wordt de koopcontract  getekend en gerealiseerd bij de notaris en vastgelegd in een notariële akte ( escritura )

De notaris controleert wel of de verkoper de werkelijke eigenaar is en of er beslagen op de woning liggen, maar voert niet de overige juridische controles uit zoals eerder vermeld

 

Register :

Je woning dient te worden ingeschreven in het eigendomsregister en er dient gecontroleerd te worden of er in het kadaster aanpassingen dienen te worden doorgevoerd

 

Verzekeringen:

Indien gewenst regelen wij de verzekering van je woning. Wij werken hiervoor  samen met de grootste verzekeraars van Spanje.

 

Nutsvoorzieningen:

Wordt geregeld door je advocaat in samenspraak met ons

 

 

  1. Onze dienst na verkoop

Enkele voorbeelden van onze diensten waarvoor we kunnen rekenen op ons uitgebreid netwerk van ervaren vaklui en betrouwbare leveranciers zijn:

– verzekeringen

– inrichten, aanpassen en verbouwen woning

– onderhoud/reparaties  woning/zwembad en sleutelbeheer

– aansluiten nutsvoorzieningen, internet en TV

 

 

GDPR Agreement *

Loading...

Translate »
WhatsApp chat