#inspectiereis

Buitenverblijf kopen in Spanje in 7 stappen

Waar moet u op letten als u een eigendom wilt kopen in het buitenland? Volg deze 7 stappen in het aankoopproces.

Hoe neemt u beslissingen bij de aankoop van een huis of appartement in het buitenland? Gaat u doordacht te werk of eerder impulsief?

Om onaangename verrassingen te vermijden, roept u best de hulp in van ervaren specialisten. Ons team heeft alle kennis in huis om uw droom waar te maken.

Wat zijn de wettelijke bepalingen omtrent de aankoop van vastgoed in Spanje? Hoe verloopt de opvolging van projectontwikkelaars of eigenaars. Welke contracten moeten er opgesteld worden? Heb ik een advocaat nodig? Dit zijn de meest voorkomende vragen, waar wij u een antwoord op kunnen geven.

Samen met u verwezenlijken wij uw droom met dit stappenplan.

Naast onze tips, kan u ook onze gids Leven, Wonen & Kopen in Spanje downloaden. Hierin leest u alle informatie omtrent vastgoed kopen in Spanje. Want als je een woning wilt kopen in Spanje, laat u niets aan het toeval over.

Onze 7 Tips

1. Streek kiezen
2. Financiering opstellen
3. Makelaar vinden
4. Inspectiereis
5. Administratie en overdrachten
6. Overdracht
7. Huurmanagement 

1. Streek kiezen

U droomt van een huis in het buitenland. Maar hoe beslist u in welke streek u een woning wilt. Hou rekening met uw persoonlijke voorkeuren maar ook met beschikbare voorzieningen, zoals supermarkten, medische hulp, kosten en mogelijkheden van reistraject. Wij specialiseren ons in woningen in Costa Blanca of Costa Calida. Deze streken trekken Belgen aan door hun gezonde klimaat, ongerepte natuur, prachtige stranden en de rijke cultuur in de bekende steden Cartagena, Murcia en Alicante. Natuurlijk vergeten we het warme weer, de openhartige Spanjaarden en de heerlijke gastronomie niet. Lees hier meer over Costa Blanca en over Costa Calida.

2. Financiering opstellen

Vooraleer u de knoop doorhakt, maakt u een begroting op. Wat is het budget voor de woning, wat zijn de bijkomende kosten bij een aankoop, wat zijn de onderhoudskosten? Door de financiële verplichtingen te kennen, vermijdt u mogelijke frustraties die u kan tegenkomen. Met het financieel plan in het achterhoofd, kan u beslissingen nemen omtrent een hypotheek of de mogelijkheden die u heeft vanuit een vennootschap of belegging. Wij informeren u over de gevolgen voor uw fiscale aangifte van uw onroerend goed en andere administratieve verplichtingen.

3. Makelaar vinden

Samenwerken met een vastgoedmakelaar is niet noodzakelijk maar wel sterk aangeraden. Zij kennen de plaatselijke bouwfirma’s of verkopers en zijn thuis in de materie van onderhandelen en deals sluiten. Als de makelaar in het bestemmingsland woont, geeft dit een extra zekerheid om het aankoopproces vlekkeloos te laten verlopen. Bespaar tijd, geld en kopzorgen door samen te werken met een erkend makelaar. Wij kennen de markt door en door, zijn perfect tweetalig en laten ons bijstaan door Spaanse advocaten. Zo kan u zorgeloos dromen van de vakanties in uw buitenverblijf.

4. Inspectiereis

Een eerste selectie van woningen wordt gemaakt en kunnen bezocht worden. Ernstige kandidaat-kopers nemen we mee op een bezichtigingsreis. Uw makelaar begeleidt u gedurende enkele dagen. Hij laat u de streek ontdekken, neemt u mee naar de geselecteerde woningen, maakt de nodige afspraken met de verkopers, geeft u alle nodige info ter plaatse en beantwoordt graag al uw vragen. De reis verloopt zo efficiënt mogelijk zodat u geen tijd verliest. Na een kort verblijf keert u terug naar huis, wellicht als trotse eigenaar van uw droomwoning.   

5. Administratie en overdrachten

Er is een wettelijke procedure omtrent een aankoop van een huis in Spanje. Laat u voor het afsluiten van de contracten bijstaan door een advocaat. Hij controleert uw notariële akten, helpt u bij het openen van een bankrekening, vraagt uw NIE-nummer aan, en nog zoveel meer. Wilt u uw verblijf ook verhuren, krijgt u alle informatie over mede-eigendommen van appartementen en de huurwetgeving.

6. Overdracht

De akte wordt verleden en ingeschreven in het kadaster. Nu is het meest spannende moment aangebroken: het overhandigen van de sleutel. U heeft alle rechten op de eigendom en u kan van uw woning gaan genieten. Bij de ingebruikname wijzen wij u de weg naar de praktische afhandeling zoals aansluitingen op nutsvoorzieningen, aankoop van meubilair en inrichten van de woning en inburgering in de omgeving. Vanaf nu kan u echt genieten van uw investering. 

7. Huurmanagement

U heeft een vakantieverblijf in een populaire streek van Spanje gekocht. Om uw investering te laten renderen, kan u kiezen voor verhuring. Dit gaat gepaard met heel wat praktische afhandelingen. Geef die zorg uit handen aan een betrouwbaar persoon ter plaatse. Wij zorgen voor de huurovereenkomsten, voor het gastenontvangst, voor de administratieve opvolgingen en het onderhoud van de woning.

Over Spanish Best Homes

Droomt u van een tweede verblijf in Costa Blanca of Costa Calida? Samen met u zoeken we naar uw ideale vakantiewoning. Onze lokale experts en erkende makelaars wijzen u de weg doorheen de administratie, wetgeving, contracten, belastingen en betalingen. Zo hoeft u alleen maar te genieten van zorgeloze vakanties onder de Spaanse zon.

Spanish Best Homes

Contacteer Ons

GDPR Agreement *

Loading...

Translate »